12 Důležitá zvířata ze Severní Ameriky

The best protection against click fraud.

Severní Amerika je kontinentem rozmanité krajiny, rozprostírající se od arktického odpadu z dalekého severu k úzkému pozemní most střední Ameriky na jihu a ohraničený Tichým oceánem na západ a Atlantický oceán na východní. Stejně jako jeho stanoviště, i divoká zvěř v Severní Americe je nesmírně rozmanitá, od kolibříků, bobrů až po medvědy hnědé a všechny druhy biologické velkoleposti mezi nimi.

Americký bobr je jedním ze dvou živých druhů bobra, druhým je bobr euroasijský. Je to druhý největší hlodavec na světě (po kapybary v Jižní Americe) a může dosáhnout hmotnosti až 50 nebo 60 liber (23–27 kg). Američtí bobři jsou podsaditá zvířata s kompaktními kmeny a krátkými nohami; webbed nohy; a široké, ploché ocasy pokryté šupinami. Američtí bobři neustále staví přehrady - shluky tyčinek, listů, bláta a větviček, které těmto hlodavcům poskytují hlubinná stanoviště, ve kterých se mohou schovávat před dravci. Přehrady také poskytují zimní útočiště pro jiné druhy a vytvářejí mokřiny. Bobři jsou klíčovým druhem ekosystému, přičemž jejich přítomnost výrazně ovlivňuje krajinu a síť potravin, ať už jsou kdekoli.

instagram viewer

Medvěd hnědý je jedním z největších a nejsilnějších suchozemských masožravců v Severní Americe. Tento ursin má nezatahovací drápy, které používá především pro kopání, a může běžet se značným klipem, přestože jeho velikost půl tuny (454 kg) - bylo známo, že někteří jedinci dosahují rychlosti až 56 km / h při sledování kořist. Hnědí medvědi podle svého jména mají kabát Černáhnědá nebo hnědohnědá srst s delšími vnějšími vlasy, často jiné barvy; oni jsou také vybaveni značnými svaly v ramenou, které jim dávají sílu potřebnou k kopání.

Není to tak nebezpečné jako jeho pověst, ale stále dost zalidněné v jihovýchodních Spojených státech Obyvatelé úzkosti (zejména majitelé rybníků a bazénů), americký aligátor je skutečný severoameričan instituce. Někteří dospělí aligátoři mohou dosáhnout délek než 4 metry a hmotnosti půl tuny (454 kg), ale většina z nich má skromnější rozměry. Nikdy není dobrý nápad nakrmit amerického aligátora, který ho navykne na lidský kontakt a zvyšuje pravděpodobnost fatálních útoků.

Největší člen rodiny jelenů, americký los má velké, těžké tělo a dlouhé nohy jako dlouhá hlava, flexibilní horní ret a nos, velké uši a výrazný lalok, který visí na jeho hrdlo. Srst amerického losu je tmavě hnědá (téměř černá) a během zimních měsíců mizí. Samci na jaře pěstují velké parohy - největší známé jakéhokoli existujícího savce - a v zimě je prolévají. Jejich údajný zvyk spřátelit se s létajícími veverkami, la „The Adventures of Rocky and Bullwinkle“, musí být ve volné přírodě dodnes dodržen.

monarch motýl, také klíčový druh, má černé tělo s bílými skvrnami a jasně oranžová křídla s černými okraji a žilami (některé černé oblasti jsou také ochuzeny bílými skvrnami). Monarchové jedí kvůli toxinům v mléčné řase jedovaté - které housenky monarchy požívají dříve začnou metamorfózu - a jejich jasné zbarvení slouží jako varování před potenciálem dravci. Monarch motýl je nejlépe známý pro jeho ohromující roční migrace, z jižní Kanady a severních Spojených států až dolů do Mexika.

Světové nejrozšířenější pásovec, devítimístný pásovec, sahá po celé severní, střední a jižní Americe. Měří 14–22 palců (36–56 cm) od hlavy k ocasu a váží 5–15 liber (2–7 kg). je osamělý, noční - což vysvětluje, proč se tak často vyskytuje jako roadkill v Severní Americe dálnice - hmyzožravec. Když je vyděšený, může pásovec s devíti pásy provést vertikální skok o délce 1,5 metru (1,5 metru), a to díky napětí a flexibilitě obrněných štěrbin podél jeho zad.

Zábavně pojmenovaná všívaná titmouse je malý zpěvák, snadno rozpoznatelný hřebenem šedého peří na hlavě i na velkých černých očích; černé čelo; a rezavé boky. Všívaná titmice je proslulá svým módním smyslem: Pokud je to možné, začlení do hnízda vyřazené štrkáčské šupiny a je dokonce známo, že vytrhávají kožešiny z živých psů. Také neobvykle se všívané titmouse hatchlings někdy rozhodnou setrvat ve svém hnízdě po celý rok a pomáhají tak svým rodičům chovat se v příštím roce stádo titmouse.

Arktický vlk je severoamerický poddruh šedý vlk, největší canid na světě. Dospělí samci arktických vlků měří mezi 25 a 31 palci (64 cm - 79 cm) vysoký u ramene a mohou dosáhnout hmotnosti až 79 liber (79 kg); ženy bývají menší a lehčí. Arktičtí vlci obvykle žijí ve skupinách sedmi až deseti jedinců, ale příležitostně se shromáždí v balíčcích až po 30 členů. Navzdory tomu, co jste možná viděli v televizi, Canis lupus arctos je přátelštější než většina vlků a jen zřídka útočí na lidi.

Jediný jedovatý ještěr (na rozdíl od hada) původem ze Spojených států, si monster gila nezaslouží ani své jméno, ani reputaci. Toto „monstrum“ váží jen pár kilo namočených za mokra, a je to tak pomalé a ospalé, že byste museli být zvlášť crepuskulární, abyste se tím kousli. I když byste se dostali štípnutím, není třeba aktualizovat vaši vůli: Nebyla potvrzena lidská smrtelnost způsobená kousnutím monster Gila 1939, což bohužel nezabránilo mnoha lidem v nepřiměřené a úmyslné reakci na jakékoli gila monstra setkání.

V podstatě severoamerický druh sobů, karibu se skládá ze čtyř variant, od malých (200 liber pro muže, nebo 91 kg) Peary caribou k mnohem většímu (400-libroví muži nebo 181 kg) borealské lesy karibů. Mužský caribou je známý svými extravagantními parohy, s nimiž během chovného období bojují s ostatními muži o právo se spřátelit se ženami. Lidští obyvatelé Severní Ameriky loví Caribou již více než 10 000 let; populace se dnes poněkud vzpamatovávají poté, co na dekádu klesají, a to i přesto, že tento sudokopytník je omezen na stále užší části území. Změna klimatu a těžba ropy a zemního plynu by mohla v budoucnu ovlivnit jejich počet. Woodland caribou je v jejich prostředí považován za klíčový druh.

Kolibříci s rubínem váží méně než 0,14 unce (4 gramy). Obě pohlaví mají na zádech kovové zelené peří a na břiše bílé peří; samci mají také na hrdle duhové, rubínově zbarvené peří. Kolibříci z rubínového hrdla bili křídla úžasnou rychlostí více než 50 úderů za sekundu, což umožnilo těmto ptákům vznášet se a dokonce létat zpět, pokud je to nutné, to vše a zároveň vytváří charakteristický hučivý zvuk, díky kterému tento malý, jemný nektarový jedlík zní jako obří komár.

Všechna ostatní severoamerická zvířata na tomto seznamu jsou relativně zdravá a prosperující, ale černonohá fretka se vznáší na pokraji vyhynutí. Ve skutečnosti byl tento druh ve volné přírodě vyhlášen v roce 1987, přičemž posledních 18 z nich se stalo chovateli pro jejich znovuzavedení do Arizony, Wyomingu a Jižní Dakoty. Dnes je dnes na západě 300–400 fretek černonohých, což je dobrá zpráva pro ochránce přírody, ale špatná zpráva pro oblíbenou kořist tohoto savce, prérijního psa. Cílem je 3 000 ve volné přírodě, ale nemoc občas vyhladí populace.

instagram story viewer